< Terug naar overzicht

Het is goed werken in Belgische bedrijven

In de Europese top 100 van 'beste werkgevers' prijken twaalf Belgische bedrijven.

Great Place to Work heeft tijdens een gala-avond in Berlijn de namen bekendgemaakt van de 100 bedrijven die door hun werknemers beschouwd worden als de beste plaatsen om te werken binnen Europa.

Meer dan 250.000 werknemers in ruim 1500 Europese bedrijven namen deel aan het onderzoek. Het HRM Centre van Vlerick Gent Leuven Management School is de Belgische partner van Great Place to Work.

Binnen de 100 'Best European Workplaces' mogen ook twaalf Belgische ‘beste werkgevers’ zich voortaan een goede Europese werkgever noemen. Binnen de top 25 van multinationals staan acht bedrijven met een vestiging in België: Microsoft, SAS Institute, McDonald’s, Grünenthal, Mars, Abbott, Accenture en FedEx Express.

In de top 25 van grote bedrijven met minder dan 500 bedrijven staan drie Belgische bedrijven: Schoenen Torfs, Accent Jobs en Care. In de categorie van kmo’s (minder dan 500 medewerkers) staat één Belgisch bedrijf: AE.

De Europese top 100 is een combinatie van drie ranglijsten: een top 25 van Europese multinationals, een top 25 van grote Europese bedrijven en een top 50 van kleine en middelgrote Europese bedrijven. In de categorie multinationals staat Microsoft op nummer één. De ranglijst in de categorieën grote bedrijven én kleine en middelgrote bedrijven wordt respectievelijk aangevoerd door een productie-eenheid van Tetra Pak in Italië en het Finse IT-bedrijf Futurice.

Bron: Vlerick Leuven Gent Management School

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen