< Terug naar overzicht

Het Europees Vakverbond voert woensdag 29 februari actie tegen besparingsbeleid

Het Europees Vakverbond roept op tot een actiedag op woensdag 29 februari 2012 in heel Europa. Bedoeling is de publieke opinie te sensibiliseren rond de risico's van een blind saneringsbeleid. De focus moet ook liggen op een responsabilisering van de financiële wereld en op alternatieve voorstellen die de vakbonden formuleren.

Er zullen in vele landen acties plaatsvinden, waaronder ook België. In België gebeurt dat in gemeenschappelijk vakbondsfront.

Het Europese Vakverbond vraagt een Europees relance- en investeringsplan voor meer jobs in een duurzame economie. Dit plan moet onder andere gefinancierd worden door de opbrengsten van een Europese taks op (speculatieve) beursverrichtingen.

Europa is te veel geobsedeerd door begrotingssaneringen en plant te weinig langetermijninvesteringen Een rechtvaardige Europese fiscaliteit die ook vermogens en inkomsten uit vermogens een faire bijdrage doet leveren. Met een minimumbelasting voor ondernemingen. En een doorgedreven strijd tegen fiscale fraude en belastingontduiking.

Daarnaast vraagt het Europees Vakverbond de uitgifte van euro-obligaties, zodat alle lidstaten kunnen lenen tegen betaalbare rentevoeten. En een Europese Centrale Bank die de lidstaten in moeilijkheden echt helpt. De ECB moet zo ook de groei, de tewerkstelling en innovatie stimuleren.

Tot slot vraagt het Europees Vakverbond meer investeringen voor degelijke en voor iedereen toegankelijk openbare dienstverlening.

In België concentreert de actie zich rond de Nationale Bank van België in Brussel, maar ook aan de filialen van de NBB in Antwerpen, Kortrijk, Hasselt, Bergen en Luik zijn er acties van het gemeenschappelijk vakbondsfront.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen