< Terug naar overzicht

Het beweegt weer op de arbeidsmarkt

Van de Belgische werknemers overweegt 37 procent in de komende twaalf maanden een carrièreswitch te maken. De meesten onder hen (20 procent) willen een heel andere job in een heel andere sector, anderen denken na over een gelijkaardige job in een andere sector (13 procent) of een overstap naar een ander statuut (4 procent). En 12 procent wil niet van functie maar wel van werkgever veranderen. Er wordt ook weer gesolliciteerd: 45 procent van de respondenten deed het de voorbije zes maanden minstens één keer.

De cijfers komen uit een onderzoek van Acerta en StepStone bij 3.000 werknemers. Tijdens de eerste lockdown van de coronacrisis dook de jobmobiliteit naar het laagste niveau sinds tien jaar. Door de economische onzekerheid gingen werknemers niet (meer) op zoek naar een nieuwe baan en klampten ze zich vast aan deze die ze hadden. Maar nu komt er terug meer beweging op de arbeidsmarkt.
Liefst 45 procent heeft de voorbije zes maanden minstens één keer gereageerd op een vacature. Een jaar geleden - tijdens de eerste coronagolf - was dat slechts 34 procent. In het ‘gewone’ jaar 2019 zegde 44 procent gesolliciteerd te hebben.
Velen zijn overigens erg optimistisch over hun kansen op een nieuwe job: 46 procent verwacht nu snel een andere, minstens evenwaardige job te zullen vinden als ze daarvoor zouden gaan.

Thuiswerk is door corona bovendien een belangrijk thema geworden bij sollicitaties: 58 procent van de werknemers houdt er rekening mee bij de keuze van een nieuwe werkgever.
Nele Ronsmans (Acerta) licht toe: “Opvallend en iets om rekening mee te houden: medewerkers die het afgelopen jaar niet de kans kregen om thuis te werken, solliciteerden meer (68 procent) dan zij die wel die kans kregen (30 procent). Degenen die tijdens de coronacrisis vaak naar kantoor moeten, overwegen ook vaker een switch van sector (63 tegenover 44 procent).”

Een laatste opvallende vaststelling is dat velen bereid zijn door de coronacrisis extra inspanningen te leveren voor de werkgever tegen hetzelfde loon: 62 procent van de respondenten meldt dit.
Nele Ronsmans: “Bedrijven moeten voor het behoud van hun beste krachten niet alleen kijken naar verloning. Interne jobmobiliteit, waarbij werknemers een nieuwe rol binnen de eigen onderneming vervullen, kan bijvoorbeeld een manier zijn om medewerkers gemotiveerd te houden. Op dat vlak is er nog ruimte voor verbetering: meer dan de helft van de medewerkers – 53 procent – heeft zijn functie het laatste jaar niet zien veranderen. Bijna 40 procent vindt dat hij/zij te weinig kan bijleren op de job en blijft dus op zijn honger zitten. Voor werkgevers is dit een belangrijk knipperlicht: van de medewerkers die te weinig kunnen bijleren op hun job, zien wij dat er dubbel zoveel hebben gesolliciteerd naar een job buiten het bedrijf: 60 procent tegenover 30 procent van de medewerkers die wel het gevoel hebben voldoende bij te leren. Die laatste zijn ook in veel mindere mate geneigd om een carrièreswitch te overwegen.”

Bron: jaarlijks onderzoek Talent Pulse door Acerta en StepStone. De enquête werd in maart 2021 voor de twaalfde keer gehouden en bereikte meer dan 3.000 werknemers, waarvan 16,6 procent arbeiders en 83,4 procent bedienden.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen