< Terug naar overzicht

Het belang van uiterlijk en flirten voor de carrière

Vrouwelijke werknemers schrikken er niet voor terug hun charmes te gebruiken om hun zin te krijgen op het werk. 55 procent geeft toe te flirten om hun doel te bereiken. En het werkt nog ook.

Althans, dat blijkt uit een Britse online-enquête bij meer dan 2000 respondenten. Terwijl 55 procent van de vrouwelijke respondenten toegeeft te flirten om hun zin te krijgen op het werk, geeft een vijfde toe door te flirten een voorkeursbehandeling te krijgen.

Maar ook mannelijke medewerkers zijn niet ongevoelig voor vrouwelijke charme. 40 procent geeft toe dat ze zich bij aanwervingsbeslissingen laten beïnvloeden door de aantrekkelijkheid van de kandidate. Ook een kwart van de vrouwen geeft toe dat de aantrekkelijkheid van de kandidaat een rol speelt.

Meer dan de helft (57 procent) geeft toe medewerkers die ze aantrekkelijk vinden een voorkeursbehandeling te geven. Misschien onrustwekkend is dat 43 procent van de mannen en 40 procent van de vrouwen nadien een relatie of verhouding hebben met de aantrekkelijke medewerker.

Bron: People Management

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen