< Terug naar overzicht

Het ABC van geluk

Tevredenheid met de job heeft, los van het inkomen, een zeer belangrijke impact op het geluksniveau. Gemiddeld een vijfde van ons geluk wordt bepaald door werk. Dat werk een belangrijk aandeel heeft in onze levenstevredenheid, blijkt ook uit het feit dat werkzoekenden en mensen met een langdurige ziekte beduidend lager scoren op het vlak van geluk. “Al is streven naar meer geluk op het werk een gedeelde verantwoordelijkheid van werkgever, werknemer en de maatschappij”, meent gezondheidseconoom Lieven Annemans (UGent).

Hoe tevreden iemand is met zijn job, los van het inkomen, heeft een zeer belangrijke impact op het geluksgevoel of de levenstevredenheid. Zo blijkt uit cijfers van het ‘Nationaal Geluksonderzoek’ van de UGent, met steun van levensverzekeraar NN en HR-dienstverlener Securex. Aan de studie namen 3770 mensen deel, van wie 77 procent tot de actieve bevolking behoort.

Gemiddeld genomen maakt een job bijna een vijfde van het geluk uit. Dat is best veel, als we weten dat 30 tot 50 procent van het geluk verklaard wordt door genetische factoren en er dus nog amper ongeveer 60 procent overblijft voor alle andere factoren.

ABC

Ruim vier op tien (43 procent) van de werkende Belgen is zeer tevreden met zijn hoofdactiviteit en geeft het werk een score van acht op tien. Daar staat tegenover dat toch een aanzienlijke groep van 23 procent van de werkende Belgen zeer ontevreden is op het werk.
Annemans ging ook na welke factoren gelinkt zijn aan geluk op het werk. Dat brengt hem bij de ABC’s van geluk. De A staat voor autonomie (de mate waarin men zelf beslissingen kan nemen). De B staat voor betrokkenheid en houdt onder andere verband met sociale relaties en eenzaamheid. De C staat voor competentie en geeft aan hoe bekwaam en zelfverzekerd men zich voelt. Deze drie factoren hebben duidelijk een positieve invloed op jobtevredenheid.

“Deze resultaten tonen aan dat er nog veel ruimte is voor verbetering en dat werkgevers wel degelijk het verschil kunnen maken opdat de werktevredenheid en bij uitbreiding levenstevredenheid van hun werknemers stijgt”, vindt Annemans. Meer en meer werkgevers leveren al inspanningen om de fysieke gezondheid van werknemers te verbeteren, bijvoorbeeld door gratis fruit en water ter beschikking te stellen, of medewerkers te stimuleren meer te bewegen. Annemans: “Dat is niet slecht, maar op zich onvoldoende. Ons onderzoek toont dat mentale gezondheid veel belangrijker is.” Toch nuanceert hij en merkt hij op dat werkgevers niet alleen verantwoordelijk zijn voor het geluk van hun werknemers. “Veel hangt ook af van het privéleven.”

Meer weten daarover? Lees het in het tijdschrift HR Square.

Als lid van HR Square ontvangt u niet alleen het tijdschrift, maar hebt u ook toegang tot de website met het gehele archief en u geniet van stevige prijsreducties op tal van hoogst interessante evenementen, ook op de HR Square Seminaries, HR Square Masterclass en HR Square Conference. Hoe wordt u lid? Ga naar www.hrsquare.be of contacteer Stephanie Beernaert, stephanie.beernaert@hrsquare.be, 0471 69 15 90.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen