< Terug naar overzicht

Het aantal expats groeit opnieuw

Nu wereldwijd de economie opnieuw groeit, stijgt ook het aantal expats. Zij worden vooral naar China, Brazilië, India en Singapore uitgezonden.

Dat blijkt uit de jaarlijkse studie ‘Global Relocation Trends Survey Report’ van Brookfield Global Relocation Services. Aan het onderzoek namen 118 multinationals deel. 61 procent van hen wil in 2011 opnieuw meer expats uitsturen in vergelijking met de voorbije jaren.

Vooral multinationals met hoofdkantoor in de EMEA-regio zijn optimistisch over het aantal expats dat ze willen uitsturen. 64 procent van hen verwacht een stijging van het aantal expats. Hun Amerikaanse collega’s zijn iets minder optimistisch, slechts 58 procent verwacht een stijging.

Meer en meer bedrijven vergroten hun aanwezigheid in de opkomende economieën. Het is dan ook niet verwonderlijk dat expats bij voorkeur naar China, Brazilië, India en Singapore worden gestuurd.

Uit de enquête blijkt ook dat 12 procent van de expats al ervaring hebben met internationale opdrachten. Voor slechts acht procent van de expats is het hun eerste internationale opdracht. 18 procent van de expats zijn vrouwen, 19 procent is tussen de 50 en 59 jaar oud. 68 procent van de expats zijn getrouwd, maar minder dan de helft (47 procent) wordt vergezeld van echtgenoot/echtgenote en kinderen.

Bron: WorldatWork

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen