< Terug naar overzicht

“Heropleving van economie gebeurt op kosten van werknemers”

“De heropleving van de economie gebeurt momenteel op kosten van de werknemers.” Althans, dat vinden de Duitse vakbonden. Ze kondigen meteen een hete herfst aan met tal van manifestaties om de overheid onder druk te zetten.

Michael Sommer, de voorzitter van de grote overkoepelende Duitse vakbond DGB, heeft het over “de sociale rechtvaardigheid in dit land”. Om die rechtvaardigheid af te dwingen, heeft hij een hele reeks acties gepland de komende weken en maanden. Zo wil hij de regering onder druk zetten.

De Duitse vakbonden reageren onder meer tegen de nieuwe belastingpolitiek. Die zou veeleer de werknemers en de werklozen dan werkgevers en zelfstandigen treffen. Opmerkelijk: ook het toenemende succes van uitzendarbeid wordt op de korrel genomen. Tegelijkertijd protesteren ze tegen de ingekrompen budgetten van de gemeenten, zodat ook daar antisociale maatregelen dreigen.

Ondertussen doet de Duitse economie het vrij goed, met een groei van 2,2 procent tijdens het tweede kwartaal. De besparingen en inspanningen kunnen echter niet van één kant komen, zo waarschuwen de vakbonden.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen