< Terug naar overzicht

Herhaal de regels vóór het kerstfeest

Eén op de tien medewerkers heeft weet van een collega die een disciplinaire straf kreeg opgelegd of zelfs ontslagen werd na ongepast gedrag op het kerstfeest van het bedrijf. Dat blijkt uit onderzoek van de gerenommeerde Britse vereniging van HR-managers CIPD.

Het Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) ondervroeg 2000 Britse werknemers. Meer dan een kwart, 29 procent, gaf aan dat de reden voor de disciplinaire straf of het ontslag van de collega een vechtpartij was op het kersfeest van het bedrijf. Het uiten van bedreigingen wordt ook veel genoemd (19 procent).
Andere redenen voor straf of ontslag zijn: ongewenst seksueel gedrag (17 procent), pestgedrag (12 procent) en andere vormen van discriminatie (8 procent), bijvoorbeeld op basis van religie of handicap. Bijna de helft van de werknemers (45 procent) zegt dat de reden moet gezocht worden in ‘ander ongewenst gedrag’, bijvoorbeeld misbruik van bedrijfseigendommen, liefdesaffaires of het beledigen van de chef.
Het onderzoek toont ook aan dat werknemers in de publieke sector (12 procent) meer dan werknemers uit de private sector (9 procent) of uit de non-profit (8 procent) geconfronteerd worden met een disciplinair gestrafte of ontslagen collega ten gevolge van ongewenst gedrag op het kerstfeest van de organisatie.

CIPD benadrukt dat leidinggevenden erop moeten hameren dat ook in de vergevingsgezinde eindejaarstijden de normale huisregels gelden. Hun boodschap moet zijn: "Vanzelfsprekend is er ruimte voor ontspanning, zeker gezien de harde economische tijden, maar zwaar ongewenst gedrag zal zoals gebruikelijk bestraft worden."

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen