< Terug naar overzicht

Helft van het werk blijft liggen

Werknemers handelen - volgens een enquĂȘte bij HR-managers - gemiddeld iets meer dan de helft van hun dagtaken af. De toenemende werkdruk is de grootste boosdoener, maar ook de sociale media spelen een rol..

OfficeTeam (tewerkstelling van tijdelijke administratieve profielen) ondervroeg 200 HR-managers over de productiviteit van hun medewerkers.

Volgens dit staal geraakt gemiddeld iets meer dan de helft (54 procent) van de werknemers rond met hun dagtaak. Van de ondervraagde HR-managers zegt 14 procent dat werknemers slechts 1 tot 10 procent van de taken afwerken. Slechts 3 procent van de HR-managers meent dat werknemers op het einde van de werkdag al hun taken hebben afgerond.

De overmatige werkdruk is de voornaamste boosdoener volgens meer dan een derde (35 procent) van de respondenten. Maar ook het gebrek aan permanent personeel (24 procent) en tijdelijk personeel (14 procent) zorgen ervoor dat taken blijven liggen. Al wijst ook 10 procent van de ondervraagde HR-managers naar sociale media als belangrijkste reden waarom werknemers niet rond geraken.

Bijna driekwart (74 procent) van de HR-managers is erg bezorgd dat sociale media de productiviteit verstoren.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen