< Terug naar overzicht

Helft van de Belgen niet bijster productief op het werk

Bijna de helft van de Belgische werknemers is niet zo productief op het werk. Ze zijn minder dan 85 procent van de dag echt aan het werk. Zes procent van onze landgenoten is zelfs maar de helft van de dag effectief met het werk bezig.

Dit blijkt uit een online-enquête van jobwebsite StepStone, waaraan 7000 Europeanen aan deelnamen. 54 procent van de Belgen zegt dat ze productief zijn en dat ze minstens 85 procent van hun werkuren echt aan hun werk spenderen.

De overige Belgen werken dus minder dan 85 procent van hun werkdag en houden zich de rest van de tijd bezig met zaken die niets met hun werk te maken hebben.

In het Verenigd Koninkrijk is de productiviteit het laagst, slechts één op de drie Britten is meer dan 85 procent van de dag productief, terwijl dat in andere landen toch de helft is. Eén op de vier werknemers uit Groot-Brittannië is minder dan de helft van de werkuren echt aan het werk.

Ook Nederlandse en Duitse werknemers zijn niet zo productief. Minder dan de helft, respectievelijk 45 procent en 47 procent, van hen is echt productief.

Zweden en Denen werken dan weer het hardst: 58 procent van de Zweden en 56 procent van de Denen zegt dat ze productief zijn op het werk.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen