< Terug naar overzicht

Helft ontslagen werknemers zou data stelen

Iets minder dan de helft van de werknemers zou gevoelige informatie meenemen mochten ze ontslagen worden. Wachtwoordlijsten en de klantendatabase zijn daarbij het populairst. Maar ook medewerkers durven de regels omzeilen om zo toegang te krijgen tot informatie die niet voor hen bestemd is.

Dat blijkt uit onderzoek in de VS en Europa van beveiligingsfirma Cyber-Ark bij 820 werknemers die werken in of samen met de IT-afdeling.

43 procent geeft toe gegevens te stelen, 54 procent zegt dit niet te doen, de rest gaf geen antwoord. Een wachtwoordenlijst en de klantendatabase zijn daarbij het populairst, gevolgd door onderzoek- en ontwikkelingsplannen en financiƫle rapporten.

Maar ook voor ontslag durven medewerkers de regels en procedures aan hun laars lappen. Zo zegt 52 procent dat ze maatregelen kunnen omzeilen die hen om een of andere reden beperkte toegang geven. 45 procent zegt al eens maatregelen te hebben omzeild om toegang te krijgen tot informatie die niets te maken had met hun eigen functie.

Bron: ZDNet.be

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen