< Terug naar overzicht

Helft Nederlanders werkt liever thuis tot er een vaccin is

Meer dan de helft van de Nederlandse werknemers die momenteel thuiswerken, keert liever pas terug naar kantoor als ze ingeënt zijn tegen het coronavirus. Een gebrek aan vertrouwen in collega’s is de belangrijkste verklaring. Het merendeel van de thuiswerkers is er niet gerust op dat collega’s zich aan alle coronamaatregelen houden.

Meer dan de helft (53 procent) van de Nederlanders die momenteel vanuit huis werken, keert liever niet terug naar kantoor totdat ze zijn ingeënt tegen het coronavirus. Dit blijkt uit een rondvraag bij ruim duizend Nederlanders die thuiswerken door Panelinzicht in opdracht van Acties.nl, de grootste kortingssite van Nederland. Een belangrijke verklaring hiervoor lijkt een gebrek aan vertrouwen in collega’s te zijn. Meer dan de helft van de ondervraagden is er namelijk niet gerust op dat zij zich aan alle coronamaatregelen houden.

Opmerkelijk genoeg zijn de respondenten minder kritisch over hun eigen striktheid: 81 procent verwacht zich bij terugkeer naar kantoor te allen tijde aan de coronavoorschriften te houden. Vooral dertigers zijn mild over hun gedrag (85 procent) en erg wantrouwend ten aanzien van hun collega’s (60 procent).

Hygiëne

Een andere reden om de terugkeer naar kantoor uit te stellen is een gebrek aan hygiëne op de werkvloer. Een derde van de respondenten zegt dat de hygiëne op kantoor onvoldoende is. De helft denkt dat de werkgever de werkvloer niet coronavrij kan maken. Ook zegt een kwart dat het bedrijf zich onvoldoende inzet voor een coronavrij kantoor. Met 32 procent zijn medewerkers jonger dan 40 het meest kritisch over de ijver van hun werkgever op dit vlak.

Niet alleen het kantoor zelf, maar ook de reis erheen is voor veel respondenten een risico dat ze het liefst nog even uit de weg gaan. Maar liefst 69 procent van hen zegt het openbaar vervoer actief te ontwijken totdat er een vaccin is ontwikkeld.

Bron: hrpraktijk.nl

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen