< Terug naar overzicht

Helft kantoormedewerkers heeft fysieke klachten door het werk

Bijna de helft van alle kantoormedewerkers heeft last van fysieke problemen door het werk. Niet ergonomisch zitten bij een bureaujob brengt niet alleen fysiek ongemak met zich mee, het kost de werkgever ook een pak geld. Werknemers die uitvallen door klachten aan de nek, rug, schouder of handen, zijn gemiddeld 21,5 dagen arbeidsongeschikt.

Bijna de helft van de bedienden die dagelijks lange tijd voor hun computerscherm doorbrengen ondervond de voorbije twaalf maanden fysieke ongemakken die ze toeschrijven aan hun job. Dat blijkt uit een enquĂȘte bij ruim 2200 medewerkers door een externe preventiedienst. Nekklachten komt het vaakst voor (48,6 procent), gevolgd door klachten aan de lage rug (37,3 procent) en de schouders (33,8 procent). Klachten aan de bovenrug (20,6 procent) en klachten aan handen en/of polsen (18,5 procent) vervolledigen de top vijf.

Gemiddeld 5,9 procent van de werknemers die de afgelopen twaalf maanden werkgerelateerde lichamelijke klachten hadden, waren hierdoor arbeidsongeschikt. Lage rugklachten zorgden met 7,4 procent voor het hoogste percentage arbeidsongeschikheid. Hoewel slechts een kleine minderheid van de werknemers afwezig is door de lichamelijke klachten, is het aantal dagen arbeidsongeschiktheid bij deze werknemers opvallend hoog. Gemiddeld bleven werknemers ruim drie weken thuis. Klachten aan de schouders leiden zelfs gemiddeld tot 30 dagen arbeidsongeschiktheid.

Bron: Liantis

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen