< Terug naar overzicht

Helft Europese werknemers krijgt laptop of smartphone

48 procent van de bedrijven in de Europese Unie stelt een laptop of een smartphone ter beschikking van hun werknemers voor professionele doeleinden. Toch zijn er grote verschillen naargelang van de grootte van de organisatie. Zo zijn grote bedrijven vrijgeviger dan kleine.

Dat blijkt uit onderzoek van het Europese bureau voor statistiek Eurostat. Met 39 procent zitten Belgische bedrijven fors onder het gemiddelde.

De voornaamste reden om een laptop of een smartphone aan werknemers te geven, is aansluiting op het internet om vanop een andere werkplaats dan het kantoor gegevens uit te wisselen.

Grote bedrijven zijn een stuk vrijgeviger dan kleine: 88 procent van de grote bedrijven (met meer dan 250 werknemers) geven een draagbare pc, notebook of smartphone aan de werknemer, terwijl maar 71 procent van de middelgrote bedrijven (tussen 50 en 249 werknemers) dit doen. Slechts 43 procent van de kleine firma's (tot 49 werknemers) wil zijn werknemers uitrusten met een laptop.

Ook tussen de Europese landen zijn er grote verschillen. In Finland heeft bijna elke werknemer (99 procent) een laptop of smartphone. Daarna volgen Oostenrijk (97 procent) en Zweden (95 procent).

In Belgiƫ krijgen 87 procent van de werknemers van grote bedrijven een laptop of smartphone. In de middelgrote bedrijven ligt dat op 70 procent. Bij de kleine Belgische bedrijven, de kmo's tot 49 werknemers, daalt het aantal firma's dat draagbare informatica ter beschikking stelt tot 39 procent.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen