< Terug naar overzicht

Helft bedrijven overweegt Brussel te verlaten

Bijna de helft van de Brusselse bedrijven overweegt de hoofdstad te verlaten. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse politieke barometer van ondernemersorganisatie Beci. Voor twee derde van de ondernemers is mobiliteit de belangrijkste beweegreden.

Op de vraag of ondernemers op de korte of middellange termijn overwegen een deel van hun activiteiten te delokaliseren uit Brussel, antwoordt 48 procent van de 902 respondenten positief. Nooit eerder sinds de creatie van de politieke barometer voor bedrijven in 2010, lag dat percentage zo hoog.

Als reden hiervoor kaarten de bedrijven de vastgelopen mobiliteit in Brussel aan. Mobiliteit is al lang het belangrijkste pijnpunt voor de bedrijven, al stelt 85 procent van de ondervraagde ondernemingen dat de situatie het afgelopen jaar nog verergerd is. Het uitblijven van een volledig GEN-net, de toestand van de tunnels en vooral de klungelige start van de voetgangerszone zijn hier niet vreemd aan.

De Brusselse bedrijven achten zowel de federale als de Brusselse regering verantwoordelijk voor het mobiliteitsprobleem. Over beide regeringen zijn bijna 90 procent van de ondervraagden ontevreden tot zeer ontevreden.

Bron: BRUZZ (bruzz.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen