< Terug naar overzicht

Hefboomkrediet voor opleiding: derde editie

Op 27 januari riep Vlaams minister van Werkgelegenheid en Toerisme Renaat Landuyt voor het derde jaar op rij bedrijven op om gebruik te maken van het hefboomkrediet. Ondernemingen kunnen opnieuw projecten indienen voor het organiseren van opleidingen voor hun werknemers. Voor het hefboomkrediet 2003 wordt 19 miljoen euro uitgetrokken

In 2001 en 2002 kregen 230 bedrijven groen licht om hun werknemers op te leiden binnen het kader van het hefboomkrediet. Dit jaar wil Landuyt meer aandacht voor opleiding en bijscholing van kortgeschoolde werknemers en kansengroepen (ouderen, vrouwen, allochtonen, personen met een handicap…). De voorkeur gaat naar projecten die werknemers helpen met het verwerven van elementaire basiskennis, zoals het leren werken met ICT of het bijleren van Nederlands. Hiermee wil de Vlaamse regering vooral meer kansen bieden aan de zwakste groepen op de werkvloer. Ook bedrijven die concrete projecten willen uitwerken rond duurzaam ondernemen, die inspelen op knelpuntvacatures of hun werknemers een langdurig opleidingstraject aanbieden, komen op een goed blaadje te staan.
De minister licht het hefboomkrediet toe op woensdag 5 februari om 14.30 uur in het Hendrik Conscience-gebouw, Koning Albertlaan II 15, 1210 Brussel en op donderdag 13 februari om 14.30 uur in de Raadzaal Provinciehuis Antwerpen, Koningin Elizabethlei 22, 2018 Antwerpen.
Meer informatie over het hefboomkrediet kunt u ook krijgen van Nathalie Verstraete, tel. 02/546 22 09, ESF-agentschap, Markiesstraat 1, 1000 Brussel en Rien Van Meensel, tel. 02/229 51 93, SERV, Wetstraat 34-36, 1040 Brussel.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen