< Terug naar overzicht

Harol wint HRM-prijs voor duurzaam personeelsbeleid

De Vlaams-Brabantse Kamers voor Handel en Nijverheid en hun HRM-clubs uit de regio kenden de HRM-prijs 2002 toe aan Harol (zonwering, rolluiken en poorten) uit Diest.

"Een mooie stimulans en zeker geen eindpunt. We blijven investeren in tevreden medewerkers", zeggen plant manager Eddy Deconinck en personeelsverantwoordelijke Irène Van Moll.
De HRM-prijs wordt op het einde van het jaar toegekend aan een bedrijf dat een duurzaam personeelsbeleid toepast waarin betrokkenheid van medewerkers en kaders centraal staat. Bij Harol werken er ruim 300 mensen.
Commentarieert plant manager Eddy Deconinck: "Ons personeelsbeleid stopt niet bij een op papier mooi uitgewerkt plan. Het is een concreet beleid dat elke dag opnieuw consequent wordt toegepast en waarin wij graag investeren. Tevreden werknemers hebben is niet alleen plezierig, het leidt ook tot betere bedrijfsresultaten."
Het personeelsbeleid is in belangrijke mate verweven met de bedrijfsstrategie. Volgens de plant manager hebben alle medewerkers een duidelijk beeld van de toekomst. Er wordt een algemene visie met kerncompetenties vooropgezet, de bedrijfsdoelen per jaar worden bekendgemaakt alsook de jaardoelstellingen per dienst. Zo ondersteunt het personeelsbeleid de koers van de onderneming.
Het beleid steunt op twee voorname peilers: continue verbetering en aandacht voor de mens. In de praktijk wordt dat vertaald in onder meer permanente opleidingen in een intern trainingscentrum. Zowel medewerkers als klanten krijgen de kans om voortdurend bij te leren en zichzelf te ontplooien. Zegt personeelsverantwoordelijke Irène Van Moll: "De leidinggevenden zijn daarbij geen traditionele bazen maar coaches, ze geven de richting aan en helpen hun medewerkers effectief op het werkterrein. Dat de meeste coaches niet extern zijn aangeworven maar binnen de firma zijn doorgegroeid, bewijst dat Harol de ruimte geeft aan individuele ontplooiing." Om in die logica mee te draaien moeten de medewerkers "empowered" zijn. Daarom stelt Harol zich op als een lerende, vlakke organisatie.
U leest meer over het personeelsbeleid bij Harol in het magazine HR Square nr. 2 van maart.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen