< Terug naar overzicht

Harde bedrijfscultuur leidt medewerkers Orange France tot wanhoop

Sinds begin dit jaar zijn tien medewerkers van Orange France, het vroegere France Telecom, uit het leven gestapt. Acht van de tien gevallen zijn direct gelinkt aan de werkomstandigheden bij de telecomreus.

Dat zegt ‘L’Observatoire du stress et des mobilité forcées’, een soort van interne preventiedienst opgericht door de werknemersvertegenwoordigers van Orange France na een vorige golf van zelfmoorden bij de Franse telecomoperator in 2008 en 2009 naar aanleiding van een herstructurering. Dit leidde tot het ontslag van 22.000 medewerkers en 10.000 werknemers moesten toen van functie veranderen.

Sinds januari 2014 stapten tien medewerkers van Orange France uit het leven, acht daarvan zijn direct gelinkt aan de werkomstandigheden bij het telecombedrijf. Dat zijn er bijna evenveel als vorig jaar, toen stapten elf medewerkers uit het leven. In 2013 werd France Telecom Orange France.

De bedrijfscultuur van Orange France staat gekend als hard, gemeen, geobsedeerd door targets. Zo moeten medewerkers toestemming vragen om naar het toilet te kunnen gaan en een schriftelijke verklaring afleggen als ze te laat terugkeren van hun lunchpauze.

De Franse minister voor Gezondheid Marisol Touraine roept het bedrijf op om de nodige maatregelen te nemen en meer aandacht te hebben voor de gezondheid en welzijn van zijn medewerkers.

Bron: CIPD/The Guardian/La Libération

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen