< Terug naar overzicht

Happy At Work in tijden van crisis

De arbeidsmarkt heeft best nog wel wat te bieden, en werkgevers en werknemers hebben de plicht er het beste van te maken. Dat is de boodschap van denktank Happy At Work. Op de website van de denktank laten werkgevers zien hoe zij een vuist maken tegen de crisis. Werkzoekenden krijgen een indicatie of ze wel passen bij een bepaald bedrijf.

Happy At Work is een comité dat bestaat uit 17 academici en HR-professionals. Voorzitter is Leuvens professor emeritus arbeidsrecht Roger Blanpain. De doelstelling van het comité is in de eerste plaats aan mensen zin geven om te werken. Het belang van gelukkig zijn in de job wordt beklemtoond.
De initiatiefnemers doen een warme oproep om in deze bange crisisdagen niet bij de pakken te blijven zitten. Die oproepen kunt u op www.happyatwork.be bekijken.
Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB en zelf lid van de denktank, wijst erop dat de huidige arbeidsmarkt er één is met twee gezichten. Enerzijds is er de forse toename van de werkloosheidscijfers, de daling van uitzendarbeid en de explosie van collectieve ontslagen. Anderzijds zijn er nog heel wat bedrijven die wel aanwerven, soms met duizend(en) tegelijk, zoals bij de NMBS of in de socialprofitsector.

Werkgevers


Bedrijven kunnen op de website van Happy At Work laten zien hoe ze proberen hun werknemers gelukkig te maken. In de eerste plaats gaat het daarbij niet om zaken als loon en extralegale voordelen, maar wel over “dingen die écht elke dag het verschil maken”. Een toffe sfeer onder collega’s, accommodaties om gezond te eten of lekker te sporten, voorzieningen die de balans tussen werk en privé in evenwicht houden en dies meer.

Werkzoekenden


Happy At Work pakt ook uit met iets heel nieuws voor de rekruteringsmarkt: de ‘social match application’ (SMA). Bezoekers die zich (gratis) registreren bij Happy At Work, kunnen aangeven welke elementen voor hen de doorslag geven om zich ‘happy’ op het werk te voelen.
Tegelijk screent Happy At Work tientallen bedrijven in België op hoe zij omgaan met ‘happiness at work’. Dankzij de 'social match application' moet elke manifest of latent werkzoekende een indicatie krijgen van hoe goed hij of zij op sociaalcultureel vlak bij bepaalde bedrijven past.

Zie www.happyatwork.be

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen