< Terug naar overzicht

Haat-liefde verhouding met camera

Ruim vier op tien van wie de afgelopen twee maanden kon thuiswerken, ervoeren videovergaderingen als efficiënter dan fysieke vergaderingen. Maar dat betekent niet dat ze de fysieke vergaderingen met collega’s zomaar zouden willen inruilen: 52 procent voelt zich immers minder op de hoogte van wat er leeft in het bedrijf door het wegvallen van informele babbels.

Van de thuiswerkers ervaart 42 procent videovergaderingen als efficiënter dan fysieke vergaderingen. Toch verkiest ‘slechts’ 24 procent online vergaderingen boven fysieke vergaderingen. Deze vondst komt uit een onderzoek van Telenet bij meer dan 1500 Belgen van wie bijna 500 deeltijds thuiswerkten. Niettemin wordt het rechtstreekse sociale contact met anderen gemist. Meer dan de helft (52 procent) voelt zich ook minder op de hoogte van wat er leeft in het bedrijf door het wegvallen van informele babbels aan de koffiemachine.

“Wat zeg je?”, of een luide echo die door de kamer galmt: het zijn enkele van de grootste ergernissen tijdens de videovergaderingen. Meer dan de helft (53 procent) van wie thuiswerkt ergert zich aan collega’s die niet ‘muten’ (micro niet uitschakelen). Een op drie neemt wel deel aan videomeetings, maar zet zijn camera liever uit. En 27 procent ergert zich dan weer aan zij die zich niet laten zien. Goed een op vijf voelt zich eigenlijk ongemakkelijk bij al die online vergaderingen en bijna een op drie zegt het dan weer fijn te vinden om te kunnen binnenkijken bij collega’s.

Verder signaleert 60 procent problemen op het vlak van geluidskwaliteit. De helft klaagt over problemen met het beeld terwijl 39 procent zegt dat deelnemers niet altijd in de videovergadering geraken. Bijna een op vijf zegt dan weer helemaal geen problemen te ondervinden.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen