< Terug naar overzicht

Grote vraag naar interim-managers

Zeven op de tien interim-managers in Belgi√ę zijn aan de slag. Bijna de helft van hen heeft een lange-termijnopdracht en wordt meestal ingeschakeld voor change management. Het merendeel van de Belgische interim-managers zien hun werk als een bewuste carri√®rekeuze.

Dat blijkt uit het European Interim Report, een enquête door rekruteringsbureau Executives Online bij 1687 interim-managers in Europa. 71% van de Belgische interim-managers is aan de slag, van wie 44% voltijds, 13% halftijds en 11% combineert meerdere deeltijdse opdrachten. Daarmee zijn Belgische interim-managers het actiefst.

In Nederland is 70% van de interim-managers aan het werk, in Duitsland 63% en in het Verenigd Koninkrijk 61%. Bijna de helft van de interim-managers in Frankrijk (48%) en in Italië (42%) hebben momenteel geen opdracht.

Een Europese interim-manager verdiende in 2013 gemiddeld 749 euro per dag. Dat is evenveel als het jaar voordien. De dagtarieven van interim-managers verschillen van land tot land. Zo factureert een Duitse interim-manager gemiddeld 927 euro per dag. In Nederland is dat gemiddeld 891 euro per dag, in Frankrijk 859 euro per dag en in België 806 euro per dag. Italiaanse interim-managers verdienen met gemiddeld 600 euro per dag het minst.

Interim managers worden vooral ingeschakeld voor change management (32%), crisismanagement (15%) en ter overbrugging van een tijdelijk tekort aan competenties (15%).

Meer dan driekwart van de interim-managers verwachten geen herstel van de economie tot eind 2015. Vooral Franse interim-managers zijn pessimistisch. 43% verwacht geen groei van de economie voor 2016. 42% van de interim-managers verwacht minder opdrachten in 2014, 35% verwacht een status-quo en 23% denkt meer werk te zullen hebben in 2014.

Vooral Belgische (32%), Britse (38%) en Duitse (21%) interim-managers kiezen bewust voor interim-management.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen