< Terug naar overzicht

Grote en kleine ergernissen op de werkvloer

Een kwart van de werknemers durft op het werk niet op het toilet te gaan zitten omdat ze niet voldoende proper zijn. Ook smakkende of slurpende collega’s wekken ergernis.

Uit onderzoek in opdracht van het Nederlandse schoonmaakbedrijf Hago blijkt dat naast vies sanitair (79 procent), ook een vieze werkruimte (39 procent) en een vies bureau (34 procent) ergernis opwekken.

In kleine bedrijven (tot 20 werknemers) zegt 80 procent geen probleem te hebben om op het toilet plaats te nemen. Bij grotere bedrijven van meer dan 100 werknemers zegt een meerderheid van 69 procent dat ze niet op het toilet willen gaan zitten.

Maar ook allerlei geluiden van collega’s wekken ergernis op, zo blijkt uit een rondvraag bij ruim 2.000 bezoekers van het Nederlandse Psychologie Magazine. Ruim een kwart zegt woest te worden van eetgeluiden zoals smakken, slurpen, slikken of kauwen. Nog een kwart stoort zich enorm aan geluiden zoals snurken, neus ophalen, kuchen of niezen.

Ook herhalende geluiden zoals wippen met een voet, tikken op tafel of voortdurend met een pen klikken drijven ongeveer een op de zes collega’s tot waanzin.

Bron: Het Belang van Limburg/HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen