< Terug naar overzicht

Grootste jobaanbod in 10 jaar

In het eerste trimester van 2016 waren er in Vlaanderen 55.489 nieuwe jobaanbiedingen. Dat is 23 procent meer dan in de eerste drie maanden van vorig jaar en het hoogste aantal in de voorbije 10 jaar.

Het recordaantal vacatures blijkt uit het trimesterrapport van de federale overheidsdienst RVA, op basis van cijfers van de regionale arbeidsdiensten. Met 55.489 vacatures torent de Vlaamse jobmarkt sinds begin dit jaar op het hoogste peil sinds 2007, dus nog voor het begin van de financieel-economische crisis in het najaar van 2008.

Ook in Brussel staat het aantal vacatures bijna op een recordpeil voor de laatste tien jaar, met 5125 vacatures in de eerste drie maanden, al bleef de toename er in het voorbije jaar beperkt tot 3 procent. In Wallonië was er in de voorbije twaalf maanden een iets grotere toename van het jobaanbod: +10 procent, tot 15.011. Dat is echter geen recordcijfer.

De goede gezondheid van de arbeidsmarkt blijkt tegelijkertijd uit het erg lage aantal jobs dat in de eerste drie maanden van 2016 is verloren gegaan bij faillissementen of bedrijfsherstructureringen. Volgens het RVA-rapport verdwenen er op die manier in heel België 7217 jobs, 19 procent minder dan begin vorig jaar en het laagste aantal van de voorbije 10 jaar.

Bron: De Standaard (standaard.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen