< Terug naar overzicht

Grootste HR-congres wereldwijd van start

Volgende zaterdag, 26 juni, loopt hét jaarlijkse HR-evenement van stapel: het jaarcongres van de Society for Human Resource Management (SHRM). Reserveer nu ook al een weekje Los Angeles in oktober voor het speciale congres Strategic HR: Aligning with the Business to Drive Results.

De hoogmis van de HR-professionals in de Verenigde Staten en ver daarbuiten vindt dit jaar plaats in jazzparadijs New Orleans. Tot en met woensdag 30 juni worden er zowat 150 lezingen, workshops en debatten in goede banen geleid. In dezelfde omgeving loopt eveneens de grootste HR-handelsbeurs. Bij de bekendste sprekers vinden we onder meer de Jordaanse koningin Noor. Zij zet de traditie verder dat de openingslezing van het jaarlijkse SHRM-congres gegeven wordt door iemand van buiten het professionele HR-terrein. Ook managementgoeroe Marcus Buckingham en Harvard-professor Michael Watkins zullen er gegarandeerd volle zalen trekken (en dan hebben we het niet over een paar tientallen, maar over duizenden toeschouwers).


Bij de favoriete thema’s maken de ‘return on investment’ van HR-investeringen, de impact van HR-inspanningen op de bedrijfsresultaten en het zo exact mogelijk meten van HR-prestaties nog altijd een opmerkelijke vooruitgang. De zoektocht naar tastbare winst is haast obsessioneel. Stilaan moeten zowat de laatste twijfelaars overtuigd worden dat het HR-departement niet langer een toevluchtsoord voor softies is (mocht het dat al ooit geweest zijn).
De aandacht voor de prestaties is zelfs zo groot, dat SHRM dit jaar voor het eerst een apart congres wijdt aan strategisch HR en de link met de bedrijfsresultaten. Onder de titel Strategic HR: Aligning with the Business to Drive Results vindt van 12 tot 15 oktober 2004 een nieuw themacongres plaats in Los Angeles. Ook managementgoeroe Jim Collins heeft al toegezegd er een lezing te houden.


Meer info: www.shrm.org/conferences

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen