< Terug naar overzicht

Groepsbonus populairder dan ooit

De afgelopen jaren hebben bedrijven hun personeel steeds meer prestatiegebonden en fiscaal interessante groepsbonussen uitgekeerd. In 2014 werd zelfs de kaap van 520 miljoen euro gerond.

Bij de invoering in 2008 werd er voor 66 miljoen euro groepsbonussen uitbetaald. In 2014 was dat al 520 miljoen euro. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Werk en Economie Kris Peeters op een parlementaire vraag van Kamerlid Stefaan Vercamer (beiden CD&V).

Loonbevriezing omzeilen

Tussen 2013 en 2015 waren collectieve loonsverhogingen onmogelijk door de loonbevriezing. Via de loonbonus konden bedrijven de loonstop echter omzeilen en hun personeel toch een extraatje geven. Bovendien kan dat relatief goedkoop. Als een werkgever 100 euro wil uitgeven, houdt de werknemer daar via de groepsbonus zowat 65 euro van over. Bij een loonsverhoging is dat slechts 42 euro, bij een ‘gewone’ bonus is dat met 30 euro zelfs nog heel wat minder. Een werkgever mag per werknemer wel niet meer uitgeven dan 3219 euro.

Verwacht wordt dat bedrijven de komende jaren nog meer gebruik zullen maken van de groepsbonussen. In het begin waren veel ondernemingen nogal afwachtend, maar velen zijn intussen overtuigd van het nut. Werknemers houden netto meer over dan bij een gewone loonsverhoging, bedrijven met problemen kunnen de bonus terugschroeven in moeilijke tijden en met slimme doelstellingen kan het personeel op een goede manier worden gemotiveerd.

Bron: De Standaard (standaard.be) en De Tijd (tijd.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen