< Terug naar overzicht

Groep van Tien: “Zoveel mogelijk telewerken tot einde van het jaar”

De Groep van Tien roept werkgevers, werknemers en zelfstandigen op om in de mate van het mogelijke te telewerken. Ook al is telewerken niet verplicht zoals enkele maanden geleden het geval was.

Door de stijgende coronacijfers is telewerk opnieuw sterk aanbevolen door de verschillende regeringen in ons land. Ook de Groep van Tien, het overlegorgaan van werkgevers en vakbonden, roept op tot maximaal telewerk waar dit mogelijk is. Gedeeltelijk telewerk zou minstens de regel moeten zijn voor alle functies die zich ertoe lenen en in de mate dat de continuïteit van de bedrijfsvoering, de activiteiten, de dienstverlening en het welzijn van de werknemers dit toelaat. En dat zeker tot het einde van het jaar.

Daarnaast vraagt de Groep van Tien om de maatregelen die opgenomen zijn in de ‘Generieke gids om de verspreiding van Covid-19 op de werkvloer tegen te gaan’ zo effectief mogelijk na te leven. Dit betekent onder meer dat de social distancing maximaal wordt gerespecteerd en dat - als dat niet mogelijk is - het gebruik van mondmaskers sterk aangeraden wordt, onverminderd de andere bepalingen uit de gids in functie van de situatie op de werkvloer.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen