< Terug naar overzicht

Groen doet voorstel nieuw werknemersstatuut

Groen lanceert een voorstel voor een nieuw werknemersstatuut dat het onderscheid tussen arbeiders en bedienden wegwerkt en tegelijk de arbeidsmarkt moderniseert. Het voorstel deelt de loopbaan in drie delen in: een proefperiode, leerperiode en engagementsperiode. Daarnaast voert ze een motivatieplicht in bij ontslag, zowel voor werkgever als werknemer.

“De regering slaagt er niet in om dit dossier op te lossen. Wij steken vandaag onze nek uit om dit te deblokkeren via een fundamentele hervorming, niet met oplapwerk,” zegt voorzitter Wouter Van Besien. “Ons voorstel betekent stappen vooruit voor werkgevers én werknemers, op vlak van bescherming en flexibiliteit,” vult Kamerlid Kristof Calvo aan.

In het nieuwe werknemersstatuut maakt Groen het onderscheid tussen een beperkte schadevergoeding voor ontslag, en een voor de werknemer betaalde periode van hertewerkstelling. Dit moet in de eerste plaats de kansen op hertewerkstelling verhogen.

“Het is een appel aan werkgever en aan werknemer om samen op zoek te gaan naar een nieuwe baan. De beste ontslagregeling voor elke werknemer is het hebben van een nieuwe baan. Met deze nieuwe aanpak zetten we in op werkzekerheid in plaats van jobzekerheid. En aan die zekerheid moet ook de werkgever bijdragen,” aldus Calvo.

Tot 1 jaar herwerkstellingsperiode


Het nieuw werknemersstatuut van Groen voorziet voor alle werknemers die langer dan 1 jaar bij een werkgever werken, een hertewerkstellingsperiode van maximaal 12 maanden.

Zodra de werknemer een nieuwe job heeft, loopt de hertewerkstellingsperiode af en stoppen de verplichtingen van de werkgever. Indien de werknemer in deze periode een gepaste werkaanbieding weigert, vermindert de schadevergoeding verbonden aan ontslag.

Meer bescherming en meer flexibiliteit


Het harmoniseert ook de proefperiodes. Groen maakt een onderscheid tussen een proefperiode (eerste maand), leerperiode (tot 1 jaar) en engagementsperiode (nadien). Elke werknemer start met een proefperiode van 1 maand die van beide kanten elke week kan stopgezet worden.

Daarna volgt een leerperiode van 11 maanden, waarbinnen de opzegperiode 1 maand bedraagt. Na een jaar verbinden werkgever en werknemer zich echt en wordt de bescherming fors versterkt. De duur van opeenvolgende contracten bij dezelfde werkgever wordt automatisch opgeteld om misbruiken tegen te gaan.

Indien een werknemer ontslagen wordt, heeft hij ook een hoorrecht waarbij de redenen van het ontslag expliciet moeten meegedeeld worden. In die situatie krijgt de werknemer ook een (morele) schadevergoeding in functie van het aantal jaren tewerkstelling bij de werkgever. De hoogte hiervan wordt door de sociale partners per sector bij cao vastgelegd. Ook wanneer de werknemer in de engagementsperiode ontslag neemt, moet hij zijn beslissing motiveren als de werkgever hierom vraagt.

Het Groen-voorstel werkt ook andere verschillen tussen arbeiders en bedienden weg. De carensdag wordt afgeschaft. Alle werknemers krijgen op hetzelfde moment hun loon en vakantiegeld.

Bron: Groen

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen