< Terug naar overzicht

Griepepidemie nog lang niet voorbij

Het aantal mensen met griep blijft stijgen. Het is dan ook nog te vroeg om te zeggen dat de piek van epidemie is bereikt. Het aantal griepachtige aanvallen is het hoogst in zes jaar tijd. Dat laat zich voelen in de ondernemingen en andere organisaties.

Dat blijkt uit het wekelijkse griepbulletin van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV). Het aantal griepgevallen dat door de huisartsen wordt gemeld, blijft stijgen. Tussen 28 januari en 3 februari 2013 gingen ongeveer 972 Belgen op 100.000 naar de dokter met griepsymptomen.

Er is volgens het WIV sprake van een epidemie met hoge intensiteit. Dat betekent dat, in vergelijking met de vorige griepseizoenen, de infectie zich vlot verspreidt en een significant deel van de bevolking besmet wordt. Hoewel veel mensen ziek zijn, zegt dit niets over de ernst van de infectie, die eerder beperkt blijkt.

Het aantal zieken neemt toe in alle leeftijdscategorieƫn, vooral dan bij de jongeren. Bij de 65-plussers lijkt de stijging wat af te nemen. De tendens van de voorgaande weken zet zich dus verder.

De varianten van het virus die in Belgiƫ circuleren, stemmen nog steeds overeen met die in het griepvaccin. Wie zich heeft laten vaccineren, is dus, in principe, beschermd.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen