< Terug naar overzicht

‘Grey collar’ combineert beste talenten van ‘bleu collar’ en ‘white collar’

De kenniswerker of ‘gray collar’ wordt het industriële profiel van de toekomst. Hij combineert de beste talenten van een arbeider en een manager.

Uit onderzoek van HR-dienstengroep Manpower blijkt dat een type talent zijn opmars maakt: de grijze boord of ‘grey collar’. Hij zou het prototype zijn van de kenniswerker die de beste talenten van blauw en wit combineert, die met kennis van zaken de nieuwe technologische evoluties in de industrie beheerst en die vlot en efficiënt beweegt tussen vloer en management.

De grey collar (kenniswerker) combineert het beste van beide werelden en zijn aantal neemt overhand toe. De grijze boord ‘ontwikkelt, verwerkt en gebruikt informatie in zijn werk.’ Hij kan programmeren, geautomatiseerde productiemachines in netwerk bedienen en onderhouden, doet aan troubleshooting, interpreteert statistische data van de procescontroles en probeert op basis daarvan de kwaliteit te verbeteren.

Hij functioneert moeiteloos in multidisciplinaire teams (management/arbeiders), denkt mee met het management om ten dienste van de klant de processen, diensten en producten te verbeteren.

Behalve technische vaardigheden, heeft de ‘grey collar’ ook transversale kwaliteiten, waardoor hij zich voortdurend kan aanpassen aan de snel veranderende omgeving en waardoor hij zelf de controle behoudt over zijn professionele mobiliteit en inzetbaarheid.

Bron: Manpower

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen