< Terug naar overzicht

Gratis cursus HRM voor leidinggevenden

Leidinggevenden staan op de eerste plaats als het om motiveren, ontwikkelen en begeleiden van medewerkers gaat. Maar hebben zij voldoende HR-expertise daarvoor? Een cursus kan helpen.

Voor werknemers is de (slechte) verstandhouding met hun baas één van de belangrijkste oorzaken om hun werkgever te verlaten. Reden genoeg dus om in die relatie te investeren, meent Ralf Caers, professor HRM en Social Media aan de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB). “Mensen managen is een vak als een ander. Voor een stuk kan je dat leren. HR-expertise en -knowhow helpen leidinggevenden daarbij.”

De voorbije maanden ontwikkelde hij een online-cursus HRM voor leidinggevenden. Het gaat om 16 uur film, met praktische inhoud, herkenbare voorbeelden en didactisch op punt gesteld. Een dure onderneming? De cursus wordt gewoonweg gratis ter beschikking gesteld van organisaties en hun werknemers.

Professor Caers mikt met de online-cursus zowel op nieuwe als bestaande managers. “Weinig organisaties hebben de tijd of de middelen om hun leidinggevenden een volledige HR-opleiding te laten volgen. Onze e-learning bestaat uit korte lessen die altijd en overal te volgen zijn, op een moment dat het de leidinggevende best uitkomt.”

De online-cursus bespreekt en illustreert de HR-vaardigheden die een impact hebben op de relatie tussen leidinggevenden en hun medewerkers: rekruteringsgesprekken, evaluatiegesprekken, people management, functieclassificatiesystemen, prestatiemanagement en dies meer. “We geven een stuk basistheorie, maar focussen vooral op herkenbare voorbeelden en gebruiksklare tips. Telkens leggen we uit waarom iets belangrijk is, waarom mensen zich op een bepaalde manier gedragen en hoe de leidinggevende dat gedrag kan bijsturen”, legt Caers uit.

Het idee achter de online-lessenreeks bouwt voort op de trend om alsmaar meer HR-taken ‘door te schuiven’ naar het lijnmanagement. Op die manier krijgt HR meer tijd om strategisch, ondersteunend en coördinerend te werken.

Lees het volledige artikel in HR Square nr. 142 van september 2014. Nog geen lid? Contacteer Griet Serraris: griet@hrsquare.be en ontdek niet alleen het enorme pakket aan informatie, maar ook de vele voordelen.

De gratis online-cursus HRM voor leidinggevenden van de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) vindt u op www.hrminessentie.be.


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen