< Terug naar overzicht

Golf van zelfmoorden bij herstructurering

De Franse telecomgroep France Telecom gaat zijn herstructureringsplan herbekijken na de 23ste zelfmoord van een personeelslid sinds begin vorig jaar. De Franse regering praat met de directie.

Een vrouw die werkt bij France Télécom sprong vorige vrijdag van de vierde verdieping. Het is volgens de vakbonden al de 23ste zelfmoord van een personeelslid van de Franse telecomgroep sinds februari vorig jaar. Het bedrijf, dat ook aandeelhouder is van het Belgische Mobistar, telt 100.000 medewerkers in Frankrijk. Volgens de vakbonden liggen de reorganisaties en de toenemende werkdruk aan de basis van de zelfdodingsgolf.

Woelige week


De hoogste ambtenaar van het ministerie van Arbeid in Frankrijk wordt door de minister naar France Télécom gestuurd voor een gesprek. De situatie bij de telecomgroep zal ongetwijfeld een van de onderwerpen zijn bij de onderhandelingen tussen werkgevers en werknemers in Frankrijk over stress op het werk. Die gesprekken starten deze week. Donderdag is er een betoging van de werknemers in de automobielsector, dinsdag worden acties verwacht bij de SNCF, de Franse nationale spoorwegmaatschappij.

Herstructurering gestaakt


France Télécom heeft wel al laten weten de herstructureringen op te schorten, 100 mensen aan te nemen voor de personeelsdiensten en onderhandelingen op te starten over stress op het werk.
De Franse minister van Sociale Zaken Xavier Darcos wil een gesprek met de directie van het bedrijf om te zien wat er kan gedaan worden om de golf van zelfmoorden te stoppen.

Bron: De Tijd

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen