< Terug naar overzicht

Goede akoestiek zorgt voor 30 procent minder afleiding en stress

Het verbeteren van de geluidsomgeving in een open kantooromgeving zorgt voor 30 procent minder afleiding en stress. Indien u voldoende aandacht besteedt aan alle aspecten op het vlak van geluid(demping) en akoestiek, heeft dit een positief effect op de stressbelasting van uw medewerkers en op de mate waarin zij afgeleid worden.

Een vooruitstrevend Zweeds kenniscentrum, gericht op stress, slaap en gezondheid op de afdeling Social Science aan de Universiteit in Stockholm, heeft bij een nieuw crossoveronderzoek in een kantoorgebouw in Sundbyberg de link tussen akoestiek en stress onderzocht.

Een crossoveronderzoek is een relatief nieuwe methode van onderzoek op locatie. Tijdens een weekend werden in dit geval op twee verdiepingen de wanden en plafonds vervangen. Op de ene verdieping werd de shift gemaakt naar geluidsabsorberende plafonds en wanden, op de andere verdieping werd gekozen voor harde wanden en plafonds.

De belangrijkste bevindingen:

  • 30 procent minder afleiding in het algemeen.
  • 29 procent minder afleiding dichtbij.
  • 22 procent minder afleiding op afstand.
  • 15 procent minder cognitieve stress.

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat door allerhande verstoringen gemiddeld 86 minuten per dag verloren worden door afleiding. Een verbetering van 30 procent zou dit verlies al kunnen terugdringen tot ‘slechts’ één uur per dag.

Bron: Attentia (attentia.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen