< Terug naar overzicht

Glazen plafond bijna doorbroken

Een meerderheid van Britse HR-managers is ervan overtuigd dat mannelijke werknemers geen voorrang krijgen op hun vrouwelijke collega’s. Almaar minder bedrijven ondernemen dan ook actie om de doorstroming van vrouwelijke medewerkers te bevorderen.

Dat blijkt uit een enquête van rekruteringsspecialist Robert Half bij 180 Britse HR-managers. 78 procent zegt dat vrouwelijke medewerkers dezelfde kansen krijgen dan hun mannelijke collega’s. Een apart genderbeleid is dan ook overbodig.

Een vijfde van de HR-managers erkent dat er wel nog verschillen zijn tussen mannen en vrouwen. Deze zijn grotendeels te wijten aan grotere familiale verantwoordelijkheden van vrouwen, een gebrek aan promotiekansen en een groter streven bij vrouwen naar een evenwichtige balans tussen werk en privé.

Een minderheid (41 procent) heeft specifieke programma’s om vrouwelijke medewerkers te steunen bij het opklimmen van de carrièreladder. Het gaat dan meestal om persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s, het gebruiken van streefcijfers bij aanwerving en promoties en het nemen van maatregelen voor een betere balans werk-privé.

Bron: People Management

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen