< Terug naar overzicht

Gijzeling Cockerill-directie stopgezet

Een dertigtal vakbondsafgevaardigden van de socialistische vakbond FGTB en de christelijke vakbond CSC viel gistermiddag een vergadering binnen van de directie van Cockerill Sambre. Zes directieleden werden gegijzeld. In de loop van deze voormiddag werden ze vrijgelaten.

De Cockerill-directie hield gisteren, zoals ze dat elk trimester doet, een informatievergadering voor de kaderleden van het staalbedrijf in de Luikse universiteit. Rond halfeen viel een vijftigtal vakbondsmilitanten het auditorium binnen en legde de vergadering stil. Na tien minuten mochten 150 aanwezigen de zaal verlaten, maar het zeskoppige directiecomité moest in het auditorium blijven. Pas in de loop van deze voormiddag werden de directieleden vrijgelaten.
De vakbonden wilden met deze actie hun ongenoegen uiten over de beslissing van moedermaatschappij Arcelor om in 2005 en 2006 de activiteiten van de twee hoogovens in het Luikse stop te zetten. Door die beslissing verliezen 1.700 staalarbeiders in Luik hun baan en dreigen volgens de vakbonden nog eens 5.000 banen te sneuvelen bij onderaannemers en toeleveranciers.
Guy Dollé, de gedelegeerd bestuurder van Arcelor, liet eerder al weten niet terug te zullen komen op de beslissing.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen