< Terug naar overzicht

Gig-werknemers voelen zich eenzaam en machteloos

Naarmate de gig-economie groeit, neemt ook het aantal voor- en tegenstanders toe. Volgens de optimistische visie geeft de kluseconomie werknemers de kans om zelf hun lot in handen te nemen en zou ze leiden tot meer economie. De meer pessimistische visie ziet een groter risico op precaire werkomstandigheden: gig-werknemers die vaak verstoken van menselijk contact hoppen van de ene opdracht naar de andere. Hoe zit het nu?

Onderzoekers van de University of Toronto en University of Calgary gingen na wie het bij het rechte eind heeft via een enquête bij een representatief staal van ruim 2500 werkende Canadezen.

Ongeveer een vijfde van de respondenten was actief als gig-werknemer en verdiende de maand voorafgaand aan de enquête zijn boterham door onder meer het bezorgen van maaltijden, als chauffeur, als sneeuwruimer. Dat percentage stemt overeen met gegevens uit ander Canadees en Amerikaans onderzoek.

De respondenten kregen onder andere vragen die peilen naar de mate waarin iemand zich eenzaam voelt, zoals of ze gezelschap missen, zich buitengesloten of geïsoleerd voelen. Gig-werknemers hadden twee keer meer kans om tekenen van eenzaamheid te ervaren. Bovendien scoorden zij gemiddeld hoger op schalen die peilen naar angst en depressie.

Empowered?

Gig-werknemers voelen zich vaak eenzaam en gestresseerd. Maar dat wordt misschien goedgemaakt door de hogere mate van autonomie en empowerment die ze ervaren? Toch niet, stellen de onderzoekers vast. Uit schalen die gevoelens van machteloosheid meten, blijkt dat gig-werknemers 50 procent meer kans hebben zich hulpeloos te voelen en 40 procent meer kans het gevoel hebben geen controle te hebben over hun leven.

De onderzoekers wijzen wel op demografische verschillen tussen gig-werknemers en werknemers in de reguliere economie. Zo zijn gig-werknemers doorgaans jonger, vaker ongehuwd. Ook werken ze meestal meer uren en zijn ze lager geschoold. Maar ook deze verschillen verklaren niet waarom gig-werknemers zich eenzamer en machteloos voelen. Ze wijzen wel naar de werkomstandigheden als verklaring: hun baas is meestal een algoritme en ze worden geconfronteerd met een fluctuerende vraag.

Bron: The Conversation/University of Toronto

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen