< Terug naar overzicht

Gids om verspreiding covid-19 op het werk tegen te gaan

Om de ondernemingen te helpen bij de stapsgewijze heropbouw van de economische activiteiten hebben de sociale partners van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk een generieke gids uitgewerkt. De generieke instrumentenkit opgesteld door de Economic Risk Management Group diende als een inspiratiebron.

De gids bevat een kader met maatregelen om activiteiten opnieuw op te starten in zo veilig en gezond mogelijke omstandigheden. Ook bedrijven die hun activiteiten niet hebben onderbroken, kunnen de gids gebruiken om de reeds genomen maatregelen te toetsen. De gids wordt op sectoraal en bedrijfsniveau verder verfijnd door de sociale partners.

De leden van de Groep van 10 eigenen zich dit werkstuk toe en verbinden zich ertoe het te verspreiden en aan te bevelen bij hun leden. Zij vragen ook aan de voorzitter van de Nationale Arbeidsraad de gids over te maken aan de voorzitters van de paritaire comités, die hiermee aan de slag gaan voor heropstartende sectoren en ondernemingen.
De generieke gids is een evolutief document. De inhoud ervan zal worden aangevuld in functie van de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad en op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten en goede praktijken.

De gids is te downloaden op: https://werk.belgie.be/sites/default/files/content/news/Generiekegids.pdf

Bron: FOD Waso

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen