< Terug naar overzicht

Gezond werken: Appelplukdag (9 oktober)

Fruitsnacks, het Haspengouws fruitbedrijf van Karel Paesmans viert dit jaar haar 10-jarig bestaan. In 2006 was Paesmans de pionier die het concept ‘fruit op het werk’ introduceerde in België. 10 jaar later zijn ze marktleider met meer dan 2000 klanten per week.

“Gezondheid op het werk. Het is niet vanzelfsprekend, zo blijkt. Werkgevers stimuleren hun werknemers niet genoeg om te kiezen voor gezond op het werk. Snoepautomaten, frisdrankautomaten. Nochtans zouden veel werknemers kiezen voor gezond, indien het werk dit zou aanbieden”, aldus Karel Paesmans. “10 jaar geleden was ik in Scandinavië en zag ik dat ze daar al veel meer bezig waren met het concept van fruit op het werk. Ik heb dit idee meegebracht naar België en dit hier geïntroduceerd. In 2012 heb ik er persoonlijk voor gezorgd dat het ook fiscaal aftrekbaar werd gemaakt.”

Vlaams Minister Jo Vandeurzen lanceerde onlangs een nieuwe campagne over gezonde voeding en beweging, om ouders bewust te maken van de voorbeeldrol die ze (kunnen) hebben voor hun kinderen. Gezond eten en voldoende bewegen staat hierbij centraal. Op 9 oktober kwamen Jo Vandeurzen en burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heerlen op ons centraal podium vertellen waarom fruit, gezondheid en economie zo belangrijk zijn voor ons allemaal.

Meer informatie: www.fruitsnacks.be

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen