< Terug naar overzicht

Gezocht: werknemers met de juiste kwaliteiten

Een kwart van de werkgevers vindt dat zijn werknemers niet over de juiste kwaliteiten beschikken. Anderzijds weten maar weinig werkgevers met de tijd mee te gaan en hun werknemers bij te benen. Hierdoor is het lastig om het juiste talent aan te werven.

Ongeveer de helft van de werkgevers is van mening dat nieuwe kennis binnen de organisatie niet goed wordt ontwikkeld en gedeeld. En dat heeft zo zijn invloed op de kwaliteiten van de werknemers: 25 procent van de werkgevers vindt dat de kwaliteiten van de werknemers te laag zijn. Het onderzoek wijst uit dat werknemers zich ook onvoldoende bezig houden met de zelfontwikkeling, zo vindt slechts de helft van de ondervraagden het belangrijk om zich te ontwikkelen voor de toekomst. Dat blijkt uit een wervingsonderzoek van uitzendorganisatie Tempo-Team.

Werkgevers hebben dan weer veel moeite om met de tijd mee te gaan. Zo zoekt slechts 35 procent van de werkgevers via sociale media naar nieuw personeel, terwijl zich daar juist nieuw talent bevindt. Werkgevers blijken dan ook moeite te hebben met de snelle (digitale) ontwikkelingen.

Investeer in lacunes

Werkgevers en werknemers moeten dus de knop omdraaien en tot actie overgaan. Ze zullen sneller mee moeten om het kennisniveau op peil te houden, en de juiste capaciteiten en medewerkers in huis te houden en halen. Dat vergt een goed inzicht in wat er aan kennis en vaardigheden ontbreekt. Vervolgens zijn investeringen nodig om de lacunes in te vullen.

Bron: Tempo-Team (tempo-team.nl) en P&Oactueel (penoactueel.nl)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen