< Terug naar overzicht

Gezocht: praktijkvoorbeelden competentiemanagement

Veel ondernemingen maken werk van de ontwikkeling en het beheer van de competenties van hun medewerkers. Hierbij worden vaak nieuwe en innoverende systemen en methodieken gebruikt. Misschien is dat ook in uw onderneming zo. Laat het dan weten aan de Serv.

De Vlaamse regering en de Vlaamse sociale partners zoeken bij monde van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (Serv) 101 goede praktijken van competentie-ontwikkeling en -beheer. Competenties zijn immers essentieel in de arbeidsmarkt van vandaag en onontbeerlijk in die van morgen. Omdat ondernemingen het best leren van andere ondernemingen, vraagt de Serv nu de goede praktijken te delen en zo anderen te helpen en zich door anderen te laten inspireren. De sociale partners zijn immers overtuigd dat door te delen een schat aan ervaringen ontstaat voor de verdere uitbouw van het competentiebeleid.

Of de onderneming groot of eerder klein is, actief in de profit of de social profit, speelt geen rol. De Serv zoekt voorbeelden die aan drie voorwaarden voldoen:Het moet gaan om competentie-ontwikkeling of competentiebeheer.
De praktijk moet ontstaan zijn uit een moderne sociale dialoog tussen werkgever en werknemers en/of hun vertegenwoordigers, en dit tot voldoening van beide partijen. Dit kan, bijvoorbeeld, via het wettelijke gestructureerde sociaal overleg.
Het voorbeeld moet inspirerend en vernieuwend zijn. De Serv zoekt voorbeelden waarvan anderen iets kunnen leren.

Als de praktijk door de Serv weerhouden wordt, krijgt de onderneming heel wat aandacht. Er komt een vermelding op de Serv-website, in het Serv-bericht en in de publicaties van de sociale partners. Wie voor 1 mei 2008 een voorbeeld indient en geselecteerd wordt, krijgt bovendien aandacht op het atelier Talent, dat op 16 mei 2008 plaatsvindt in het kader van Vlaanderen in Actie (VIA).


Heeft uw onderneming zo’n goede praktijk? Laat het dan weten. Dat levert uw onderneming niet alleen zichtbaarheid op, u helpt er andere ondernemingen mee en zij u. Meer info: www.serv.be/goedevoorbeelden.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen