< Terug naar overzicht

Gezinsleden en huisdieren leiden thuiswerkers af

Thuiswerken kan een aantrekkelijke en praktische optie zijn. Toch geeft 60 procent van de thuiswerkers aan dat zij tijdens het werk regelmatig worden gestoord door gezinsleden. Eén op de vijf klaagt ook over een niet aangepast ingericht thuiskantoor.

Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Regus, een aanbieder van flexibele werkplekken, op basis van gesprekken met meer dan 24.000 zakenmensen in meer dan 90 landen.

62 procent ervaart de aanwezigheid van kinderen of andere gezinsleden als storend tijdens het thuiswerken. Zo zegt 45 procent dat gezinsleden en huisdieren zakelijke telefoongesprekken verstoren. Daardoor zegt 35 procent moeite te hebben zich te concentreren op het werk.

Daarnaast ervaren thuiswerkers ook gezondheidsklachten. Eén op de vijf thuiswerkers klaagt over een slechte zithouding als gevolg van werken in een slecht gemeubileerd thuiskantoor. Dat kan op termijn leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, waaronder rsi.

Andere klachten die lage arbeidsproductiviteit in de hand werken, zijn zwakke internetverbindingen en geen toegang tot kantoorapparatuur.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen