< Terug naar overzicht

Geysen Academy: “Soms lopen wij voor op de fabrieken”

De Geysen Academy opende vorig jaar de deuren. Hier volgen de eigen technici les om met de nieuwste machines te kunnen werken, maar de deur staat net zo goed open voor technici van klanten en zelfs scholen.

Industrieel onderhoud en projecten: dat is wat Geysen doet. Het familiebedrijf zendt zijn 180 technici uit naar industriële klanten om er de productiemachines draaiende te houden. Dat doet de onderneming vanuit het hoofdkantoor in Westerlo en vanuit de regionale vestigingen in Hasselt, Heverlee, Sint-Niklaas, Torhout en Doornik.

Productieprocessen simuleren

Net zoals alle andere bedrijven, is het ook voor Geysen niet evident om voldoende technisch talent aan te trekken. Bovendien moeten de werknemers steeds mee zijn met de nieuwste technieken, zodat ze aan de slag kunnen met de uiteenlopende machines die de klanten in hun fabriek hebben staan. De firma had, in het licht van beide uitdagingen, al eens geprobeerd om technici via het klassieke avondonderwijs bij te scholen, maar moest al snel vaststellen dat dit geen oplossing bood. Medewerkers vonden die opleidingen saai en onvoldoende aangepast aan het werk dat ze elke dag deden.
“Vervolgens heeft Alex Geysen (de oprichter van de onderneming, nvdr) beslist om dan maar zelf in te staan voor de opleidingen via een eigen Geysen Academy. Er is toen voor gekozen om een minifabriek te bouwen waar we een hoop productieprocessen kunnen simuleren. Je vindt daar hetzelfde industrieel materiaal als in de fabrieken, weliswaar in een kleinere maat. We hebben een productieband gemaakt zoals in een assemblagebedrijf, te vergelijken met wat ze bij Audi hebben in Vorst, bij Volvo in Gent, of hiernaast bij DAF Trucks”, zegt Serge Casier, die verantwoordelijk is voor de Geysen Academy.

Geysen Academy staat los van de business en Serge Casier heeft dan ook geen rol binnen bijvoorbeeld de HR-afdeling. Het opleidingsinstituut functioneert veeleer zoals een externe leverancier zou doen. Naast de eigenlijke opleidingen zal de Academy ook medewerkers testen om te bepalen hoe het zit met hun huidige kennis en vaardigheden.

Sneller schakelen

De voornaamste reden voor deze aanzienlijke investering is de technici opleidingen te kunnen bieden die onmiddellijk aansluiten bij de noden op de werkplek. Het is niet nodig om de medewerkers met theorie te overladen, wel hen de kennis en vaardigheden mee te geven die maken dat zij op de fabrieksvloer snel en efficiënt een oplossing vinden voor het probleem dat zich voordoet.
Een ander belangrijk voordeel van een eigen opleidingsinstituut is dat Geysen op deze manier veel sneller kan schakelen, vervolgt Serge Casier. “Als we de opleidingen extern gaan zoeken, hangen we af van de planningen van anderen.”

Hoe werkt het praktisch? Lees het in HR Square. Als lid van HR Square ontvangt u niet alleen het tijdschrift, maar hebt u ook toegang tot de app en de website met het archief en geniet u van stevige prijsreducties op de HR Square Seminaries, de HR Square Masterclass, de HR Square Conference en andere evenementen.
Hoe wordt u lid? Ga naar www.hrsquare.be of contacteer Pascale Lenaers, pascale.lenaers@hrsquare.be, 0471 85 70 42.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen