< Terug naar overzicht

Gewicht van prestatiegerelateerde verloning daalt

De totale verloning van CEO's in België en in de buurlanden is de voorbije vijf jaar gedaald. Vooral de variabele verloning gaat daarbij naar beneden. Bovendien is de samenstelling van de verloningspakketten gewijzigd. Het gewicht van het vast salaris neemt toe en dat van het prestatiegerelateerde neemt af.

Dat blijkt uit het jaarlijks onderzoek naar de verloning van topmanagers door het Executive Remuneration Research Centre van de Vlerick Business School.

In 49 procent van de bedrijven is de totale verloning (vast salaris, bonus en aandelengerelateerde verloning) van CEO’s in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland in de periode 2007-2011 afgenomen. Eveneens in 49 procent van de bedrijven is de totale verloning van CEO’s in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland toegenomen.

Vooral de variabele verloning gaat naar beneden. De samenstelling van de verloningspakketten is bovendien gewijzigd. Het gewicht van het vast salaris neemt toe en dat van het prestatiegerelateerde gedeelte neemt af.

In België is de mediaan qua verloning van CEO's zelfs gedaald met 12 procent, maar naast grote dalers zijn er ook grote stijgers. Dit wordt vooral verklaard door de evolutie van de bedrijfsgrootte en de prestaties.

De mediaanverloning van de CEO in een Bel 20-bedrijf bedraagt 2.010.000 euro, in de Bel Mid is dat 635.000 euro en in de Bel Small 460.000 euro. Door de band verdient de CEO het dubbele van de financiële topmanager.

Zelfregulering


In 2011 kon een verband worden gevonden tussen de prestaties van de onderneming en de verloning van de CEO. “De toegenomen en wettelijk verplichte transparantie over de verloning van de CEO heeft aandeelhouders en vooral bestuurders wellicht aangezet om de verloning van het topmanagement grondiger te bekijken. Het installeren van een remuneratiecomité is hiervan een voorbeeld en heeft duidelijk effect. Ook heel wat regulerende initiatieven hebben een gunstig effect gehad”, zegt professor Xavier Baeten.

Baeten verwijst ook naar het effect van zelfregulering. “Er is dan ook geen nood aan nog verdere wettelijke bepalingen, want zo ontneemt men aan het bedrijf de ruimte om strategisch te belonen. We stellen wel vast dat naast de prestaties, de grootte van het bedrijf de allerbelangrijkste factor blijft om de verloning van de CEO te bepalen.”

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen