< Terug naar overzicht

Generatie Y laat idealen los en kiest voor zekerheid én loon

Onafhankelijkheid, vrijheid en flexibiliteit blijken ook voor generatie Y in tijden van crisis minder belangrijk te worden. Steeds meer jonge werknemers willen gewoon de zekerheid van een vaste baan. Bovendien is salaris de belangrijkste reden om voor een werkgever te kiezen. Kortom, ook de jongere generatie kiest opvallend nuchter voor 'zekerheid', voor 'vastheid'.

Uit analyses van het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) onder 20.000 respondenten die representatief zijn voor de Nederlandse beroepsbevolking, blijkt dat generatie Y steeds vaker voor zekerheid kiest en haar idealen langzaam laat varen.

“Generatie Y was dan ook niet meer dan een handige marketingtool. Maar de hele generatie bestaat eigenlijke niet”, vindt Geert-Jan Waasdorp van het onderzoeks- en adviesbureau Intelligence Group. “Serieuze onderzoekers hebben altijd gezegd dat er geen cijfermatige onderbouwing is voor deze zogenaamde nieuwe generatie.”

Slechts 1 op de 8 mensen die in de betreffende leeftijdscategorie vallen, hangen ook de Y-waarden (onafhankelijk, ondernemend, verantwoordelijk, autonoom en flexibel) aan. Tijdens de crisis is die kleine groep zelfs nog gehalveerd. “Er worden dus uitspraken gedaan over een generatie, terwijl het maar om zeer weinig mensen gaat”, beklemtoont Waasdorp.

Ook andere generaties


Uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek blijkt dat Y’ers steeds vaker een vast contract prefereren boven zaken als werkinhoud en uitdaging. Ook andere leeftijdsgroepen stellen hun verwachtingen bij.

Waar voorheen uit onderzoeken vaak bleek dat de werkinhoud steeds belangrijker werd, komt nu ‘salaris’ steeds vaker als doorslaggevende factor uit de bus. 54 procent van de Nederlandse beroepsbevolking vindt salaris de belangrijkste reden om voor een werkgever te kiezen. Inhoudelijk interessant en uitdagend werk zijn steeds minder doorslaggevend voor werknemers.

Naast salaris, behoren ook een goede werksfeer, een vast contract, een acceptabele reistijd en inhoudelijk interessant werk tot de vijf belangrijkste redenen om te kiezen voor een (nieuwe) werkgever. Hoewel de top vijf al drie jaar op rij onveranderd is, hebben alle aspecten ten opzichte van 2011 aan belang ingeleverd. In 2012 is het aantal redenen om voor een werkgever te kiezen met 11 procent gedaald.

Bron: P&O Actueel

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen