< Terug naar overzicht

Genderkloof op de werkvloer zal nog 217 jaar standhouden

Vrouwen zullen nog meer dan 200 jaar geduld moeten hebben vooraleer ze evenveel verdienen als mannen én evenwaardig behandeld worden op de werkvloer. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het World Economic Forum.

Het World Economic Forum becijferde dat er nog steeds een economische kloof van 58 procent bestaat tussen beide geslachten. Met andere woorden: vrouwen verdienen maar net meer dan de helft van mannen. De cijfers zijn gebaseerd op basis van de tewerkstellingsgraad, de inkomens en doorgroeimogelijkheden.

Bovendien stelde het befaamde Zwitserse forum voor het tweede jaar op rij een toenemende ongelijkheid vast. Nog geen enkel land is er dan ook al in geslaagd de kloof tussen man en vrouw te dichten. IJsland, Noorwegen, Finland, Rwanda en Zweden doen het op vier vlakken het best: onderwijs, gezondheid, economische kansen en politieke macht. Het slechtst scoren Jemen, Pakistan, Syrië, Tsjaad en Iran.

Prognoses

Twee jaar geleden stelde het World Economic Forum nog dat de economische gelijkheid een feit zou zijn over 118 jaar, vorig jaar was de prognose al gestegen naar 170 jaar. Vandaag liggen de kaarten nog ongunstiger: pas over 217 jaar zullen vrouwen evenveel verdienen als mannen.

In het onderwijs staan vrouwen er beter voor: daar kan de kloof gedicht zijn in amper dertien jaar. Op het vlak van politieke macht zal het nog 99 jaar duren.

Bron: De Morgen (demorgen.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen