< Terug naar overzicht

Genderkloof het kleinst in IJsland (België op plaats 11)

De kloof tussen mannen en vrouwen is het kleinst in IJsland. Ook in andere Scandinavische landen is de genderkloof klein. België staat op de elfde plaats.

Dat blijkt uit de Global Gender Gap Index 2013 van het Wereld Economisch Forum. Voor de jaarlijkse studie wordt rekening gehouden met de toegankelijkheid van vrouwen tot onderwijs, gezondheidszorg, het politieke en economische leven (werkgelegenheidsgraad, loongelijkheid, aanwezigheid van vrouwen in leidinggevende functies en technische beroepen).

IJsland prijkt voor het vijfde jaar op rij op de eerste plaats in de lijst van 136 landen. Daarna volgen Finland, Noorwegen en Zweden.

België valt net buiten de top tien en staat op de elfde plaats, juist boven Nederland (13de) en Duitsland (14de). Ook vorig jaar eindigde België op de elfde plaats. In 2009 was dat nog de 33ste plaats.

Als enkel naar de score van de toegankelijkheid van vrouwen tot de arbeidsmarkt en de economie gekeken wordt, valt België terug naar de 34ste plaats. En wat toegankelijkheid tot onderwijs betreft, naar plaats 67. Nederland scoort op deze aspecten beter.

De top tien telt maar liefst zeven Europese landen. De Verenigde Staten behaalden de 23ste plaats. Yemen sluit de lijst van 136 landen af.

Bron: World Economic Forum

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen