< Terug naar overzicht

Gênante voorvallen op het werk

Eén op de vijf Nederlands werknemers is wel eens in slaap gevallen tijdens het werk. Maar het meest gênante wat werknemers overkwam, is per ongeluk een boer laten. Maar ook een mail met roddels naar de verkeerde versturen, zorgt al eens voor rode kaken.

Dit blijkt uit onderzoek van de Nationale Vacaturebank naar schaamte op het werk bij ruim duizend Nederlandse respondenten. Werknemers schamen zich niet alleen wanneer henzelf iets gênant overkomt, maar hebben ook last van plaatsvervangende schaamte.

Meer dan de helft (54 procent) zegt zich het meest te generen als de baas een collega in het openbaar terechtwijst. Maar ook collega’s die zich laten gaan op een bedrijfsfeestje (25 procent), openlijk flirten met klanten (11 procent) of te 'blote' kleding dragen (9 procent), leveren plaatsvervangende schaamte op.

Het merendeel van de respondenten spreekt zijn collega rechtstreeks aan wanneer hij of zij zich beschamend gedraagt. Eén op de drie doet het op een subtiele manier door het geven van hints. Slechts 7 procent zegt helemaal niets.

Tot slot komen Nederlandse werknemers hun collega’s liever niet tegen tijdens een bezoek aan de sauna, op vakantie, bij de dokter, in de kringwinkel en op café.

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen