< Terug naar overzicht

Gelijke kansen op persoonlijke ontwikkeling motiveert arbeiders

Een gelijkwaardig loon en gelijkwaardige extralegale voordelen hebben geen effect op de motivatie van arbeiders. Dezelfde kansen tot persoonlijke ontwikkeling en een gelijke toegang tot faciliteiten zoals keuken en parkeerplaats wel.

Dat blijkt uit een enquête van HR-dienstenverlener Securex bij 1754 werknemers. Een ruime meerderheid van de arbeiders (62 procent) en bijna de helft van de bedienden (44 procent) geeft aan dat zijn organisatie niet hetzelfde bonus- en premiesysteem hanteert voor arbeiders en bedienden. 74 procent van alle werknemers is van mening dat dit verschil bestaat door hun ongelijk statuut. Slechts 26 procent van hen ziet een ander takenpakket als reden.

Andere niet door de functie gerechtvaardigde verschillen die minimaal een derde van de arbeiders en de helft van bedienden vaststellen, zijn extralegale voordelen, aantal verlofdagen, anciënniteitsvoordelen, loopbaanbegeleiding, evaluatiegesprekken en groepsverzekering.

Gelijke kansen op persoonlijke ontwikkeling en een gelijk gebruik van faciliteiten, zoals keuken en parkeerplaatsen, kunnen de motivatie van arbeiders met 34 procent doen stijgen. Gelijke kansen op persoonlijke ontwikkeling verhogen met 23 procent de mate waarin arbeiders lang actief willen en ook denken te kunnen blijven, en verlagen met 13 procent hun verloopintentie.

Een gelijkwaardig loon en gelijkwaardige extralegale voordelen hebben geen effect op de motivatie op het werk van arbeiders.

Bijna de helft van de ondervraagde werknemers (42 procent) geeft aan dat zijn werkgever een bediendestatuut toekende aan werknemers die voornamelijk handenarbeid verrichten.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen