< Terug naar overzicht

Geld voor Vlaamse ziekenhuizen

De Vereniging van Openbare Verzorgingsinstellingen (VOV) klaagt in een persbericht de ondermaatse financiering voor infrastructuurwerken aan. Hierdoor komen broodnodige renovaties in het gedrang en worden aanpassingen aan zorgtrends zoals kortere verblijven en geïntegreerde samenwerking met andere instellingen, voor onbepaalde tijd uitgesteld.

De ziekenhuisfederaties VOV, VVI (Verbond van Verzorgingsinstellingen) en MID (Medisch-sociale sector in dialoog) reageren in afzonderlijk persberichten op de plannen van Waals minister van Gezondheidszorg Didier Donfut (PS) om 1,6 miljard euro in de Waalse ziekenhuizen te pompen. De minister legt de financiering van de Waalse bouwkalender voor ziekenhuizen vast tot 2015, terwijl die in feite maar tot 2010 loopt. Zo wordt er 332 miljoen euro federaal geld onrechtmatig begroot.

Volgens Peter Degadt, gedelegeerd bestuurder van het VVI, zullen de Waalse ziekenhuizen hier zelf de dupe van worden, omdat zij hun planning maken op basis van beloftes die de minister mogelijk niet kan nakomen.

VOV, VVI en MID vragen dat minister Vanackere werk maakt van een financieel plan dat de noden van de Vlaamse ziekenhuizen in kaart brengt en duidelijkheid schept over de verdeelsleutels tussen het federale en het gewestelijke niveau voor de financiering van infrastructuurwerken. Indien Vlaams minister Steven Vanackere alle federale middelen voor ziekenhuisfinanciering gebruikt, zou er 2,1 miljard euro naar de Vlaamse ziekenhuizen gaan. Samen met een Vlaamse bijdrage zou de achterstand in de Vlaamse instellingen zo weggewerkt kunnen worden.

Meer info op www.vvi.be of luc.vanroye@vov-info.be

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen