< Terug naar overzicht

Geen vertrouwen in senior management, wel in lijnmanagement

Britse werknemers hebben geen vertrouwen in het senior management. Al zijn senior managers zich van geen kwaad bewust en veronderstellen ze dat ze een groot vertrouwen genieten van hun medewerkers.

Dat blijkt uit studie van de befaamde Britse HR-beroepsvereniging CIPD bij 3000 werknemers uit de privé- en publieke sector. Een derde (34 procent) van de werknemers zegt dat ze weinig vertrouwen heeft in het senior management.

Het vertrouwen in collega’s en het lijnmanagement is dan weer groot. Een meerderheid zegt vertrouwen te hebben in zijn collega’s (92 procent) en het lijnmanagement (80 procent).

Hoe hoger op de hiërarchische ladder, hoe groter het vertrouwen in het senior management. Anderzijds valt op dat het senior management zich niet bewust is van de vertrouwensbreuk. Zij percipiëren een veel groter vertrouwen tussen het senior management en de werkvloer.

Vertrouwen is na competentie en communicatie het derde belangrijkste kenmerk van senior managers. Maar ook openheid en eerlijkheid zijn belangrijke eigenschappen.

Anderzijds kan het vertrouwen relatief gemakkelijk hersteld worden. Om meer vertrouwen te wekken, moet het senior manager meer toegankelijk zijn, competent, eerlijk en integer zijn en het goede voorbeeld geven. Daarnaast verwachten medewerkers dat senior managers fouten durven toegeven, rekening houden met de mening van medewerkers bij belangrijke beslissingen en medewerkers fair en met respect behandelen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen