< Terug naar overzicht

Geen loonaftrek meer voor wie te ziek is voor outplacement

Werkgevers mogen sinds 15 februari 2018 geen 4 weken loon meer aftrekken van de verbrekingsvergoeding als duidelijk is dat de betrokken werknemer om medische redenen nooit meer in staat zal zijn outplacement te volgen.

Wanneer een werknemer wordt ontslagen met betaling van een opzeggingsvergoeding van minstens 30 weken loon, is de werkgever verplicht om een ontslagpakket aan te bieden aan de ontslagen werknemer. Dit ontslagpakket bestaat enerzijds uit een outplacementbegeleiding van 60 uur, en anderzijds uit de wettelijke opzeggingsvergoeding waarvan 4 weken loon mogen worden afgetrokken (dit ter compensatie van de outplacementkosten die de werkgever moet dragen).

Wanneer op het ogenblik van het ontslag blijkt dat de werknemer om medische redenen de outplacementbegeleiding nooit zal kunnen volgen, moet de werknemer binnen de 7 dagen na kennisname van het ontslag aantonen dat hij om medische redenen niet in staat is om de outplacementbegeleiding te volgen. De werkgever zal in dergelijke situatie dus geen outplacement moeten aanbieden. Daartegenover staat dan weer dat de opzeggingsvergoeding in dat geval niet zal kunnen worden verminderd met vier weken loon.

Bron: FOD Werk (werk.belgie.be)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen